Postać
Proszek
Opakowanie
8 szt.
Działanie
Suplement diety w postaci proszku do sporządzania napoju doustnego COLGRIP HOT zawiera starannie dobrane składniki aktywne, złożone z ekstraktów roślinnych, witamin i minerałów:
- Wyciąg z kwiatów lipy, wyciąg z kwiatów czarnego bzu, korzenia imbiru, witamina C i cynk - wspomaga układ odpornościowy i ochronę antyoksydacyjną organizmu,
- Wyciąg z kwiatów lipy, korzenia imbiru i czarnego bzu - wspierają prawidłowe funkcjonowanie dróg oddechowych,
- Lipa - wspomaga zdrowie krtani, gardła i strun głosowych,
- Wyciąg z imbiru - wspiera witalność i pomaga niwelować zmęczenie,
- Selen - wspiera odporność organizmu.
Wskazania
Wspomaganie odporności.
Sposób użycia
• 1 saszetka 2 razy dziennie.
Zawartość saszetki rozpuścić w połowie szklanki ciepłej przegotowanej wody. Napój wypić bezpośrednio po przygotowaniu.
Ostrzeżenia
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety. Zdrowy styl życia i zróżnicowana dieta są ważne dla zachowania dobrego stanu zdrowia. Nie należy stosować u dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Skład
Sacharoza, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy; kwas L-askorbinowy, wyciąg z kwiatów czarnego bzu, wyciąg z kwiatów lipy, wyciąg z owoców aceroli (zawierający 25% witaminy C), aromat: naturalny aromat cytrynowy; rutyna, glukonian cynku, wyciąg z imbiru, barwnik: ryboflawina; selenian (IV) sodu.
Porcja zawiera:
Składniki
|
Zawartość w 1 sasz.
|
Zawartość w 2 sasz.
|
Wyciąg z kwiatów czarnego bzu
(otrzymany z suszonych kwiatów czarnego bzu)
|
50 mg
100 mg
|
100 mg
200 mg
|
Wyciąg z kwiatów lipy
(otrzymany z suszonych kwiatów lipy)
|
50 mg
100 mg
|
100 mg
200 mg
|
Wyciąg z owoców aceroli
(otrzymany z suszonych owoców aceroli)
zawierający 25% witaminy C
|
48 mg
480 mg
12 mg (15%)
|
96 mg
960 mg
24 mg (30%)
|
Wyciąg z imbiru
(otrzymany z suszonego imbiru)
|
10 mg
100 mg
|
20 mg
200 mg
|
Rutyna
|
23,75 mg
|
47,5 mg
|
Cynk
|
2,27 mg (22%)
|
4,54 mg (45%)
|
Selen
|
11 μg (20%)
|
22 μg (40%)
|
Witamina C
|
100 mg (125%)
|
200 mg (250%)
|
*RWS - referencyjna wartość spożycia