Postać
Kapsułki miękkie
Opakowanie
30 szt.
Działanie
Suplement diety Gold-Vit C + TRAN stanowi połączenie dwóch składników, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Obecny w preparacie olej z wątroby dorsza uzupełnia dietę w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 oraz witaminy D i A, z kolei witamina C wspiera odporność organizmu.
Wskazania
Preparat przeznaczony dla osób dorosłych do stosowania w okresie narażenia odporności organizmu (okres jesienno-zimowy), zwiększonego zapotrzebowania na witaminę C (stres, palenie papierosów, osoby starsze), wysokiej aktywności fizycznej, a także dla osób chcących wzbogacić swoją dietę w wysokiej jakości tran.
Sposób użycia
1 kapsułka raz dziennie po posiłku, popijając dużą ilością wody.
Ostrzeżenia
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Preparatu nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek jego składnik. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową. Osoby z zaburzeniami gospodarki żelaza (talasemia, hemochromatoza), stosujące leki, w szczególności przeciwzakrzepowe lub obniżające ciśnienie krwi, kobiety w ciąży lub karmiące piersią oraz osoby z niedociśnieniem, stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować innych suplementów diety zawierających witaminę C (w szczególności w ilościach powyżej 500 mg).
Skład
Kwas L-askorbinowy - witamina C, olej z wątroby dorsza (ryby), oliwa z oliwek, nośnik - wosk pszczeli, biały i żółty, kapsułka (żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć - glicerol; woda, barwnik - tlenki i wodorotlenki żelaza).
Informacja żywieniowa |
1 kapsułka |
RWS* |
Witamina C |
500 mg |
625% |
Olej z wątroby dorsza (tran), w tym: |
500 mg |
- |
Kwasy omega-3:
Kwas eikozapentaenowy (EPA) Kwas dokozaheksaenowy (DHA)
|
35 mg 45 mg
|
-
- -
|
Witamina D (D3) |
2,75 μg (110 j.m.) |
55% |
Witamina A |
360 μg |
45% |
*RWS - referencyjne wartości spożycia