Postać
Kapsułki
Opakowanie
60 szt.
Działanie
Jasnum Uro zawiera składniki aktywne wspierające pracę układu moczowego i wzmacniające mięśnie odpowiedzialne za kontrolę oddawania moczu.
Składniki aktywne:
• Ekstrakt z lnu zwyczajnego - wspomaga układ moczowy oraz wzmacnia mięśnie dna miednicy, dzięki czemu wpływa na utrzymanie prawidłowej kontroli oddawania moczu. Pomaga również chronić i wspomagać zdrową tkankę piersi.
• Ekstrakt z pestek dyni zwyczajnej - wpływa na utrzymanie dobrej funkcji pęcherza,redukuje potrzebę wielokrotnego oddawania moczu, wykazuje pozytywny wpływ na układ moczowo-płciowy.
• Ekstrakt z ziela skrzypu polnego - wspiera prawidłową diurezę, wykazuje właściwości przeciwzapalne i moczopędne. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, dzięki czemu pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym.
• Witamina C - wspiera układ odpornościowy.
• Witamina D - wspomaga prawidłowe funkcjonowanie mięśni, również tych odpowiedzialnych za oddawanie moczu.
Wskazania
Wspomaganie pracy układu moczowego.
Sposób użycia
• Osoby dorosłe - 2 kapsułki dziennie.
Ostrzeżenia
Nie należy przekraczać zalecanej dawki dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne do utrzymania prawidłowej kondycji organizmu.
Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu, w czasie ciąży i karmienia piersią. Osoby z chorobami serca i nerek powinny skonsultować się z lekarzem przed rozpoczęciem stosowania produktu.
Skład
Ekstrakt z nasion lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum) standaryzowany na 20% lignanów, ekstrakt z ziela skrzypu polnego (Equisetum arvense), hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka), ekstrakt z pestek dyni zwyczajnej (Cucurbita pepo), kwas L-askorbinowy, cholekalcyferol.
Składnik |
Zawartość składnik w dziennej porcji (2 kapsułki) |
Ekstrakt z lnu zwyczajnego |
250 mg |
Ekstrakt z pestek dyni zwyczajnej |
130 mg |
Ekstrakt z ziela skrzypu polnego |
250 mg |
Witamina C |
80 mg (100%*) |
Witamina D |
20 μg / 800 j.m.** (400%*) |
* - procent realizacji Referencyjnych Wartości Spożycia
** - jednostka międzynarodowa