Postać
kapsułki
Opakowanie
30 kapsułek
Działanie
Suplement diety Naturell Bergamota 100 zawiera unikatową, standaryzowaną kompozycję 5 naturalnych polifenoli z bergamoty (Citrus bergamia Risso) w formie tzw. BPF (ang. Bergamot Polyphenolic Fraction), czyli frakcji polifenolowej bergamoty. W porównaniu z innymi gatunkami owoców cytrusowych, owoce bergamoty wyróżniają się zawartością największej ilości polifenoli.
Skład Naturell Bergamota 100 opracowany został według najnowszej wiedzy medycznej. Podczas produkcji zastosowano specjalne technologie pozwalające na koncentrację drogocennych polifenoli o 200 razy większą niż w soku, zachowując jednocześnie ich naturalne właściwości.
Polifenole wykazuję, w zależności od rodzaju, wiele korzystnych właściwości. Uważa się, że mają właściwości przeciwnowotworowe. Wpływają na enzymy, które odpowiadają za biotransformacje mutagenów i kancerogenów. Związki fenolowe związane są z wydzielaniem estrogenów w organizmie kobiety, zapobiegają infekcjom, alergiom oraz wybranym chorobom przewodu pokarmowego. Polifenole działają zółciopędnie, przeciwwrzodowo, jak również usprawniają pracę wątroby.
Wskazanie
Osoby dorosłe, uzupełnienie diety w polifenole
Sposób użycia
Dorośli: 1-2 kapsułki dziennie
Skład
Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, żel celulozowy; sproszkowany sok z owoców bergamoty (Citrus bergamia Risso) standaryzowany na zawartość 30% polifenoli; otoczka kapsułki roślinnej: hydroksypropylometyloceluloza; substancja glazurująca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Może zawierać śladowe ilości skorupiaków, ryb, soi i ich produktów pochodnych.
Ostrzeżenia
Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki, suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety, nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Nie zaleca się stosowania preparatu w ciąży, podczas karmienia piersią. W przypadku przyjmowania leków hipoglikemizujących, należy skonsultować się z lekarzem co do przyjmowania suplementu. BPF (ang. Bergamont Polyphenolic Fraction), czyli polifenolowe bergamoty nie powodują podwyższenia poziomu aminotransferaz.