Postać
Kapsułki roślinne
Opakowanie
30 szt.
Działanie
Suplement diety SOLGAR 7 zawiera 7 bioaktywnych składników, wspomagających ruchomość i komfort stawów.
Składniki aktywne:
• Korzeń kurkumy - pomaga utrzymać zdrowe kości i stawy,
• Wyciąg z boswelii - wpływa na odpowiednią elastyczność, komfort oraz zdrowie kości i stawów,
• Ester-C - opatentowana, szybko wchłanialna forma witaminy C, która wspomaga tworzenie kolagenu niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania chrząstki i kości,
• UC-II - forma kolagenu obecna w stawach, wspomagająca prawidłową ruchomość stawów
• Ekstrakt z pieprzu czarnego - wzbogaca preparat w celu zwiększenia biodostępności składników aktywnych zawartych m.in. w kurkumie
Produkt bezglutenowy, nie zawiera pszenicy, produktów mlecznych, drożdży, soi, substancji słodzących, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów, barwników, substancji słodzących.
Wskazania
Preparat SOLGAR 7 wskazany jest dla osób:
• aktywnych fizycznie,
• starszych,
• chcących zadbać o prawidłowe funkcjonowanie kości i stawów,
• chcących uzupełnić dietę w składniki o działaniu antyoksydacyjnym.
Sposób użycia
• Osoby dorosłe - 1 kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.
Ostrzeżenia
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne. Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym, ciemnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Skład
Witamina C (Ester-C®, L-askorbinian wapnia), boswellia (Boswellia serrata) - wyciąg (5-Loxin Advanced™), substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza; kurkuma (Curcuma longa - wyciąg z kłącza, UC-II® standaryzowana chrząstka†, wierzba biała (Salix spp.) - wyciąg z kory, imbir (Zingiber officinale) - wyciąg z kłącza, kompleks pieprzu: pieprz kajeński (Capsicum annuum) - sproszkowany owoc, BioPerine® - ekstrakt z owoców czarnego pieprzu (Piper nigrum), substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu.