Postać
Kapsułki
Opakowanie
10 szt.
Skład
Saccharomyces boulardii DBVPG 6763 (BIOOTIC ™), składnik otoczki kapsułki: żelatyna, nukleotydy z Saccharomyces cerevisiae (kwas guanozyno-5'-fosforowy, kwas adenozyno-5'-fosforowy, kwas urydyno-5'-fosforowy, kwas cytydyno-5'-monofosforowy), inulina, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu
Działanie
Suplement diety Diarof pomaga zachować równowagę składu mikroflory jelit, przyczyniając się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego oraz odporności. Preparat zawiera najlepiej przebadany szczep drożdży Saccharomyces boulardii, które przez tymczasową kolonizację jelita grubego wpływa na równowagę mikroflory przewodu pokarmowego. Dodatkowo, nukleotydy biorą udział w regeneracji i tworzeniu się nowych komórek nabłonka jelitowego oraz regulują skład mikroflory jelit. Obecna w suplemencie inulina jest naturalnym prebiotykiem, która stymuluje wzrost korzystnej mikroflory jelit.
Wskazania
Wsparcie utrzymania równowagi mikroflory jelitowej w celu poprawnego funkcjonowania układu pokarmowego oraz odpornościowego.
Sposób użycia
1-2 kapsułki dziennie.
Ostrzeżenia
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. U osób ze znacznie zmniejszoną odpornością organizmu przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem. U osób z zaburzonym metabolizmem puryn skonsultować się z lekarzem. W przypadku wystąpienia działań niepożądanych, niezwłocznie przerwać stosowanie i skonsultować się z lekarzem.