Postać
Kapsułki roślinne
Opakowanie
60 szt.
Działanie
Imbir wspiera organizm w przypadku reakcji zapalnej, wspomaga równowagę hormonów regulujących stany zapalne, pomaga we właściwym funkcjonowaniu układu odpornościowego i układu pokarmowego, wpływa na utrzymanie zdrowia naczyń krwionośnych oraz pomaga w zachowaniu zdrowego serca. Dodatkowo, imbir pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu glukozy we krwi, a spożyty w odpowiednich ilościach, przyczynia się do zwiększenia energii i może zwiększać odporność na zmęczenia.
W skład preparatu wchodzi również PhytO2X - mieszaninę naturalnie występujących przeciwutleniaczy (naturalny beta-karoten, kwas askorbinowy). Ma on na celu utrzymanie świeżości aktywnych składników.
Wskazania
Imbir lekarski wskazany jest dla osób, które chcą wspomagać funkcjonowanie układu pokarmowego lub proces trawienia.
Sposób użycia
• osoby dorosłe - 1 kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.
Ostrzeżenia
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne. Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem. Nie stosować jednocześnie z produktami roślinnymi, które mogą zakłócać normalne krzepnięcie krwi, takimi jak czosnek, żeń-szeń czy miłorząb japoński. Nie stosować przed zabiegami lub operacjami.
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym, ciemnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Skład
Standaryzowany ekstrakt z kłącza imbiru lekarskiego, maltodekstryna, sproszkowane kłącze imbiru lekarskiego, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancje wypełniające: hydroksypropyloceluloza, celuloza; substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, przeciwutleniacze: kwas askorbinowy i karoteny (mieszanina*)
*PhytO2X® jest specjalną mieszaniną występujących w naturze przeciwutleniaczy, której celem jest zachowanie świeżości składników.