Postać
Napój mleczny o smaku waniliowym
Opakowanie
1 op. 4 x 200 ml
Skład
Witamina A, witamina D, witamina E, witamina K, witamina B1, witamina B2, witamina B3, witamina B5, witamina B6, kwas foliowy, witamina B12, biotyna, witamina C, sód, potas, wapń, chlor, fosfor, magnez, żelazo, miedź, mangan, fluor, molibden, selen, chlor, cholina, białko, węglowodany, tłuszcz, błonnik, karetonoidy
Działanie
DIASIP w postaci płynu mlecznego o smaku truskawkowym stanowi uzupełnienie diety i oddziałuje na uregulowanie glikemi w organizmie. Preparat wykorzystywany jest jako środek dietetyczny, który odpowiedzialny jest za unormowanie glikemi. Stosowany w ramach leczenia żywieniowego uzupełnia w organizmie poziom cennych składników odżywczych - witamin i minerałów. Nie zawiera glutenu. Jest bogaty w antyoksydanty, neutralizujące działanie wolnych rodników oraz charakteryzuje się nieznaczną zawartością cukrów w postaci fruktozy i skrobi.
Wskazania
Do leczenia żywieniowego drogą przewodu pokarmowego. Dla pacjentów z cukrzycą lub upośledzoną tolerancją glukozy wymagających leczenia żywieniowego w przypadkach takich jak: choroby nowotworowe, przygotowanie do zabiegów operacyjnych i żywienie po operacji, zaburzenia żucia i połykania, okres rekonwalescencji.
Przeciwwskazania
Nie stosować u dzieci poniżej 3. roku życia. U dzieci w wieku 3 - 6 lat stosować jedynie jako uzupełnienie diety. Nie podawać pacjentom wymagającym diety bezresztkowej oraz chorym z galaktozemią lub fruktozemią. Nie podawać dożylnie.
Sposób użycia
Produkt gotowy do spożycia. Najlepiej podawać schłodzony. Pić powoli między posiłkami. W ramach uzupełnienia diety naturalnej stosować do 3 opakowań/24h. Jako jedyne źródło pożywienia przyjmować 7-10 opakowań/24h.